De Naturij - Kinderboerderij/natuur- en milieucentrum

Educatief aanbod

Educatief aanbod voor schoolreisjes en groepen

Een bezoek aan De Naturij wordt nog waardevoller als je gebruikt maakt van een speelse en leerzame speurtocht. Het Natuur, Milieu- en Educatie centrum van De Naturij biedt scholen en groepen de volgende extra mogelijkheden:

Groep 1,2,3

Kabouterpad

In het bos van de Naturij staan kabouters klaar met op elke kabouter een kleine opdracht of een spelletje.  Zoals: Hoe dik is deze boom? Doe het spelletje: de boom wordt hoe langer hoe dikker. Zie jij gele bloemen? Ruik je de honing? Zing een kabouterliedje etc. Elk seizoen hebben de kabouters nieuwe opdrachtkaartjes.

Tijdsduur: ca. 45 – 60 min
Kosten: geen
Reserveren: niet nodig, de kabouters staan op jullie te wachten! Je volgt gewoon de paaltjes ;)

Kinderboerderijkist

Wat is er mooier voor kinderen dan dartelende geitjes en lammetjes, de kippetjes voeren of een Lakenvelderkoe mèt kalfje te bewonderen?

De Kinderboerderijkist bevat een opdrachtencircuit met 10 tasjes. Dit circuit kan gelopen worden op kinderboerderij de Naturij. Elk groepje gaat met een eigen tasje de aangegeven route volgen en aan de hand van een opdrachtenboekje vragen beantwoorden en opdrachtjes uitvoeren.

Tijdsduur: ca. 45 – 60 min
Kosten: € 10,-
Reserveren: info@nmenaturij.nl 

 

Groep 3,4,5

Kikkerpad

Ontdek het leven van Sietse de Kikker. Elk groepje loopt de route met je eigen begeleider en een boekje, dat je bij de receptie krijgt.

Start is bij de veenplas voorbij de ponybaan. Volg de kikkerpaaltjes.

Er zijn 16 kikkerpaaltjes. Bij elk paaltje is een opdracht of spelletje. Zoals: Het kikkersprongspel, waarbij je de ontwikkeling van kikkerdril tot kikker volgt. Wat eet een kikker? Hoe ver kun jij springen? Zoek de 6 vijanden van de kikker etc.

Tijdsduur: ca 1,5 uur
Kosten: geen
Reserveren: info@nmenaturij.nl
 

 

Groep 6,7,8

Uilenpad*

Volg de Uil en ga op expeditie in de natuur!  Per groepje van ca. 4 leerlingen krijg je een tas mee met opdrachten en spullen zoals verrekijker, loep, kompas etc. Als je het natuurpad doet krijg je natuurinformatie over dieren, bloemen en bomen. Je beantwoordt vragen. En je doet experimenten over bodem, water en diergedrag.

In het natuurpad boekje staan 20 verschillende natuur opdrachten. Puzzel na afloop het woord ……. uit alle antwoorden.

Tijdsduur: ca 2 uur
Kosten: € 5,- borg per tas, dit krijgt u retour na inleveren van de tas met alle inhoud.
Reserveren en meer informatie: info@nmenaturij.nl 

*Deze activiteit kan ook met begeleiding geboekt worden.