De Naturij - Kinderboerderij/natuur- en milieucentrum

Dagje vrij...? Naturij!

 

Kinderboerderij De Naturij

De Naturij is het leukste dagje uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar! Weer of geen weer? Bij De Naturij kun je ook lekker binnen spelen! Het is een uniek natuur- en recreactiegebied van maar liefst 7 ha. groot aan de rand van Drachten en eenvoudig te bereiken via de A7 Heerenveen-Groningen.

 

Kinderboerderij
Er is een mooie, zeer ruim opgezette kinderboerderij met een grote verscheidenheid aan dieren. Op de bokkenbistro kunnen de kinderen samen met de geitjes lekker klimmen en klauteren. 

 

 

Speeltuin
In onze speeltuin staan veel en veilige speeltoestellen. Er is een mega grote zandbak met piratenschip en recent is er een groot speeltoestel bij gekomen: een klim-klautertoestel van 20 meter lang en 8 meter hoog. En in de zomer is er ook nog een groot springkussen!

 

 

Speelhal
Er is ook een grote speelhal op het terrein waar leuk in gespeeld kan worden. Er zijn verschillende klimtoestellen, ballenbakken, traptrekkers en voor de allerjongsten is er een 'soft play mat'.

 

 

Verkeerstuin
De Naturij beschikt over een prachtige verkeerstuin met mooie trapauto's. Voor openingstijden zie 'Verkeerstuin'.

 

 

 

Spartelbadje
Bij warm weer hebben wij voor de kleintjes een splinternieuw spartelbadje. Waterdiepte ongeveer 60 cm. 
 

 

 

Het Vivarium
Een bezoek aan het Vivarium is zeer de moeite waard. Het hele jaar door kunt u er allerlei dieren zien: hagedissen, een enge vogelspin, bijen, schildpadden, baardagamen, kanaries en slangen. 

 

 

 

Natuurwandelpaden
Op het terrein van De Naturij zijn diverse leerzame wandelroutes uitgezet: het kabouterpad, het Sietse kikkerpad en het natuurpad. Vraag bij de receptie naar de tas met opdrachten.

 

 

Ponybaan & ponykar
Op drukke dagen in het zomerseizoen, als het weer het toelaat, rijdt de ponykar over het terrein en kan op de ponybaan een ritje op een pony worden gemaakt. Kosten per ronde op een pony of met de ponykar bedragen € 1 p.p. 

 

 

Eten en drinken
Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het restaurant en in de overdekte speelhal. Buiten is er een voorzieningenplein met een groot en recentelijk vernieuwd terras.

 

 

 

Minigolfbaan
Naast De Naturij vindt u een van de betere wedstrijd Minigolfbanen van ons land. 
Menig record is op deze baan gevestigd. De Minigolfbaan is in het winterseizoen gesloten, staat los van de Naturij en dient apart betaald te worden (zie tabblad Minigolfbaan).


Mogen wij u binnenkort ook als bezoeker verwelkomen? 
Meer dan 150.000 bezoekers per jaar gingen u al voor. 

Graag tot ziens namens alle medewerkers en bestuur van De Naturij.